joi, 6 aprilie 2017

VIENA - WIEN MUSEUM


Muzeul de istorie al orașului Viena
Muzeul Viena are o poziție excepțională în peisajul bogat al muzeelor ​​vieneze. Colecțiile sale sunt un amestec de artă și istorie care duce vizitatorul în adâncul secolelor existenței orașului Ceea ce se poate vedea sunt comori de artă inestimabile prin care se simte bogăția de civilizație și mitul orașului.
Clădirea principală a instituției se află într-o latură a pieței Karlsplatz și face parte dintr-un mare complex de sucursale plasate în afara acestui sediu, în primul rând Hermesvilla în Lainzer Tiergarten și casele memoriale ale compozitorilor și săpături arheologice. Expoziții speciale prezente în mod regulat se referă la trecutul Vienei și la trecutul altor orașe mari.
In Muzeul Viena se poate admira un amestec fascinant de istorie și artă plasat pe trei etaje, care începe din epoca neolitică și ajunge la mijlocul secolului 20. Un accent deosebit este acordat sec,al 19-lea. Reperele istorice timpurii ale colecției muzeale sunt senzationale descoperiri arheologice din tabăra legionară romană de Vindobona, vitralii originale și sculpturi deosebite de Catedrala Sfântul Ștefan, printre care celebrul „Fürstenfiguren“, însemnele de drepturi de autor. Arme și armuri din Viena Bürgerliches Zeughaus (Arsenal civil) și așa-numitul „Plunder turcesc“ mărturii ale multor întâlniri războinice în istoria orașului. Cele mai timpurii hărți ale orașului Viena și multe puncte de vedere urbane ilustrează dezvoltarea structurală dintr-un oraș medieval într-un oraș capitală și reședință regală. Printre operele de artă ce pot fi admirate se desprind exemple remarcabile ale picturii baroce din Viena - inclusiv lucrări de Franz Anton Maulbertsch, Johann Michael Rottmayr și Paul Troger.
Un alt punct forte al Wien Museum este colecția sa din sec. al 19-lea. mobilier, îmbrăcăminte și lucrări splendide de arte aplicate, apartamentul reconstruit al poetului austriac notabil Franz Grillparzer cu mobilier original, și mai presus de toate picturi majore de către Waldmüller, Amerling, Danhauser și Fendi. Toate acestea se combină pentru a prezenta o imagine compactă și cu multiple fațete vieneze Biedermeier .
Două modele la scară largă ale orașului sunt printre principalele atracții ale Wien Museum, ilustrând o imagine interesantă a dezvoltării urbane: Viena, înainte și după demolarea fortificațiilor și construirea de clădiri monumentale  pe Ringstrasse.
Expoziția permanentă „Viena în jurul anului 1900“ prezintă picturi de Klimt, Schiele, Gerstl și Arnold Schönberg, precum și lucrări de celebrul Wiener Werkstätte. O senzație pentru cei interesați de arhitectură este camera de zi din apartamentul arhitectului legendar Adolf Loos. Se găsesc picturi selectate, create la Viena, din perioada interbelică până în a doua jumătate a sec.al 20-lea, și apoi până la zi.
Clădirea muzeului din Karlsplatz

Muzeul Wien – între 1887-2003 numit „Muzeul de Istorie al orașului Viena“ - a fost odinioară găzduit în primăria Vienei. Au existat planuri pentru o clădire nouă pe Karlsplatz înainte de 1914, cu arhitect Otto Wagner. Clădirea nouă a muzeului a fost deschisă în 1959, ca lucrare a lui Oswald Haerdtl, un fost asociat al lui Josef Hoffmann și arhitectul pavilionului austriac la expoziții mondiale din anii 1930. Deoarece curtea interioară a fost acoperită în anul 2000, muzeul a câștigat o facilitate eveniment multi-funcțională și o cafenea. Pe lângă colecția permanentă, muzeul adăpostește expoziții numeroase speciale la intervale regulate, în clădirea Haerdtl.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu