miercuri, 29 martie 2017

VIENA - DONAU KANAL

Donau Kanal
Donaukanal ( „Canalul Dunării“) este un fost braț natural al Dunării, acum reglementat ca un canal de apă (din 1598), în dreptului Vienei. Are o lungime de 17.3 km și, spre deosebire de cursul principal al Dunării, se învecinează cu centrul orașului, cartierul numit Innere Stadt, zonă în care râul Wien (Wienfluss) curge în el.
Donaukanal se bifurcă din șenalul principal la Nussdorf Weir  și se alătură din nou fluviului în amonte de „Praterspitz“, la parcul Prater din Simmering. Insula astfel formată între Donaukanal și Dunăre deține astăzi 2 din cele 23 de districte ale Vienei: Brigittenau (20 District) și Leopoldstadt (Sector 2). Canalul este traversat de 15 de poduri rutiere și 5 poduri de tren.
După 1700, s-au făcut încercări de redenumirea Donaukanal în Kleine Donau adică (Mica Dunăre), dar nu au avut succes.

Numele de „Donaukanal“ ( „Canalul Dunării“), a fost folosit, din 1686, pentru ramura sudică a Dunării, care se scurgea pe lângă  Viena. Inițial aceasta fost o ramură naturală,a fluviului, dar între anii în 1598-1600, a fost regularizată, pentru prima dată, de către baronul von Hoyos.
In secolul 19, Schwimmtor, a fost construită o barieră plutitoare în apropiere de intrarea din amonte a canalului. Acesta a fost proiectată pentru a proteja canalul de inundații și deriva de ghețuri în iernile grele, și a intrat în serviciu în 1873. Nussdorf Weir și alte blocări complexe au fost construite între anii 1894 și 1899. Acestea trebuia să ofere un grad mai mare de control al inundațiilor decât Schwimmtor. Cu toate acestea, Schwimmtor a rămas în uz până la primul război mondial, și nu a fost casat până în 1945.
La începutul anilor 1990, au început lucrări de amenajare în partea de sud a Donaukanal pentru a se crea o zonă de recreere de-a lungul malurilor sale.
Căile de pe ambele părți ale Donaukanal sunt utilizate în mod regulat de cei ce fac alergări de întreținere, cicliști și skateri. Recent, au existat încercări de succes în timpul lunilor de vară pentru transformarea malurilor în zonă de agrement mai atractiv (suprafețe pentru plajă și odihnă de vară, piețe de vechituri, cafenele, mici porturi pentru plimbări cu barca, etc.).
Tot pe Donau Kanal se află și terminalul din Viena al serviciului de feribot rapid, Twin City Liner, care leagă Viena cu Bratislava. Tranzitează Donaukanal pentru a ajunge la Dunăre.
In fiecare an, în luna iunie, în mai multe locații de-a lungul Donaukanal are loc Festivalul Donaukanaltreiben. In principal sunt invitate echipele de amatori și profesioniști austriece, dar de la an la an, organizatorii invită trupe din țările vecine.
Cei mai  mulți vizitatori din Est când ajung la Viena și traversează o apă mare pentru a intra în centrul orașului, nu au nici o cunoștință despre existența unui Donau Kanal. Toți cred că traversează chiar Dunărea.

Imagini pentru danube canal vienna

Imagine similară

Imagini pentru danube canal vienna

Imagini pentru danube canal vienna

Imagine similară

Imagini pentru danube canal vienna

Imagini pentru danube canal vienna

Imagine similară




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu