duminică, 26 martie 2017

VIENA - KURSALON


Kursalon
In mărețul plan de modernizarea Vienei al lui Franz Joseph, artera circulară care a luat locul vechilor ziduri și bastione de fortificații a înflorit extrem de repede după 1857 și a fost numită Ringstrasse. Edificii de stat și particulare au conturat noua arteră într-o adevărată concurență a stilurilurilor arhitecturale și a bogăției investițiilor. Orașul, care trăise multe secole sufocat între ziduri, a dat noii artere și atributul deschiderii către natură, păstrând de-a lungul ei vaste spații de parcuri și grădini publice.
La intrarea dinspre răsărit a acestei artere, de cum pornește dinspre Donau Kanal spre sud, s-a rezervat pe latura răsăriteană o suprafață destinată agrementului publicului, suprafață ce a primit numele de Stadtpark. Intr-un ritm de invidiat întinsul parc a fost împodobit cu o mulțime de invidiat  de statui și monumente dedicate unor diverse personalități. Parcul era străbătut de râul îngust numit Viena care își aduna apa din Donau Kanal. Peste apa râușorului s-au aruncat câteva poduri cu destinații ornamentale.
La numai zece ani de la începerea lucrărilor la Ringstrasse în grădina Stadtpark, abia conturată, s-a treut la ridicarea unui edificiu măreț și elegant, numit Kursalon, chiar pe marginea spațiului verde.
Așa a luat naștere cea mai frumoasă sală de concert a Vienei în apropiere de viitoarea statuie aurită a lui Johann Strauss, a cărui muzică se vibrează inimile acum în fiecare seară.
Palatul Kursalon a fost proiectat de arhitectul austriac Johann Garben în stil neo-renascentist și utilizarea sa inițială a fost ca spațiu pentru spa. Clădirea avea un caracter exclusivist și arăta splendid. Ca urmare, doar un an dupa ce s-a inaugurat, palatul Kursalon a fost dedicat muzicii și a devenit locul de întâlnire ales și de interes celor din înalta societate vieneză. Locul trebuia să servească degustării de ape minerale și de socializare. Orice fel de distracție sau eveniment social nu a fost permis în momentele de început, dar lucrurile s-au schimbat curând. In 1868 a avut loc la Kursalon primul concert al lui Johann Straus. De atunci, locul de desfășurare a devenit un loc pentru concerte și întâlniri.
Acum, palatul Kursalon cuprinde patru săli de bal pe două etaje, o terasă mare de 1.000 de metri pătrați și un restaurant. In Kursalon se ascultă aproximativ 500 de concerte pe an și primește peste 200.000 de vizitatori. Alt Wien Orchestra (Salonorchestra Alt Wien), fondată în 1994, este o prezență continuă în Kursalon, având în repertoriul său  lucrări de Strauss, Mozart, Beethoven, Schubert și ale altor compozitori de stil baroc.
Concertele palatului Kursalon, toate efectuate în veșmintele tradiționale și cu crinoline, sunt inspirate și oferă un zbor prin epoca de aur a muzicii clasice din Viena de la începutul sec.al 19-lea, cu valsuri ale lui Strauss, precum Dunărea Albastră, însoțite de cântăreți de operă și balerini.
In afară de concerte, Palatul Kursalon servește și ca o locație pentru conferințe, baluri, nunți și a devenit una dintre principalele atracții turistice din Viena.
Cele patru săli de bal magnific pe două etaje și terasa mare de aproximativ 1000 mp, cu vedere la parcul orașului (Stadtpark) oferă un decor unic pentru orice eveniment. Indiferent de organizare sau de companie, de evenimente, conferințe, congrese, conferințe de presă, baluri, nunți sau alte petreceri private, palatul Kursalon Wien prezintă întotdeauna cele mai bune condiții, iar echipa de angajați cu experiență, reprezintă garanția pentru succesul total al fiecărui eveniment.

Imagini pentru Kursalon Vienna

Imagini pentru Kursalon Vienna

Imagini pentru Kursalon Vienna

Imagini pentru Kursalon Vienna

Imagini pentru Kursalon Vienna

Imagine similară
,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu