marți, 31 ianuarie 2017

VIENA - COLECȚIA DE ARME ȘI ARMURI

Colecția de arme și armuri
Colecția de Arme si Armuri de la Neue Burg este printre cele mai apreciate din lume. Se spune însă ca este cu siguranță cea mai documentată colecție de acest gen din lume și asta pentru ca personalul de la curtea imperială a ținut o evidență strictă a pieselor intrate în colecție, a provenienței acestora. Specific colecției vieneze este faptul că în general nu s-au achiziționat piese din surse diverse, îndoielnice, ci obiectele provin de la evenimente specifice, precum ceremonii de încoronare, logodne sau nunți nobiliare, campanii militare, etc. Relațiile Casei de Habsburg la nivel continental au fost atât de extinse încât se apreciază ca practic nu există figură princiară importantă din Europa de Vest dintre sec. 15-19 de numele căreia să nu existe legat măcar un obiect important din aceasta colecție. Impresionanta colecție a fost creată în secolul 19, când majoritatea armurilor ce au aparținut ramurii austriece a Casei Habsburg, au fost reunite în Viena.
Cea mai importantă parte a colecției a fost a fost asigurată de Arsenalul Imperial ce datează din anul 1436 și conține echipamentul militar istoric al Habsburgilor. O altă parte a acestei colecții imense provine de la Camera de Vânătoare, a treia parte provine din Arsenalul Eroilor al Arhiducelui Ferdinand de Tirol și din achiziții.
Obiectele sunt de o calitate artistică înaltă, conducătorii dorind astfel să-şi arate puterea şi statutul lor şi al vasalilor. Armurile erau făcute de cei mai renumiţi armurieri, uneori ajungând chiar să fie designul unor artişti celebri ca Durer sau Holbein.
Impăratul Maximilian I, pasionat de turniruri, şi-a îndemnat nobilii să practice turnirul călare cu suliţa sau lancea.
Maximilian II şi Ferdinand II, cunoscuţi pentru gustul lor pentru artă şi splendoare au adus tehnica armurilor spre o adevărată artă a aurarilor.
Astfel muzeul expune armuri sculptate, lucrate cu dalta, armuri încrustate, armuri canelate, costume de armuri, armuri în stil greco-roman şi armuri din perioada barocă. Ferdinand II de Tirol a fost pasionat de armuri. A colecţionat armuri şi arme de la 125 de personalităţi ale vremii.
In mare muzeul conține:
- Armuri (armura regelui Ferdinand de Aragon, 1452-1516)
- Arme de ceremonii (sabia de aur a lui Maximilian II, 1527-1576)
- Arme de foc, pistoale şi flinte
- Arme folosite de turci
- Accesorii

Intre armele de foc, se poate vedea şi admira şi o colecţie de arme de vânătoare.
In 1889 colecția a fost deschisă sub denumirea de Colecția de Arme, iar din 1989 se numește Colecția de Arme și Armuri. Este extrem de greu de descris, dar este minunată, o adevărată colecție de artă metalurgică medievală.

Imagini pentru Hofjagd- und Rüstkammer

Imagini pentru Hofjagd- und Rüstkammer

Imagini pentru Hofjagd- und Rüstkammer

Imagine similară

Imagini pentru Hofjagd- und Rüstkammer

Imagini pentru Hofjagd- und Rüstkammer


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu