duminică, 21 august 2011

LACUL LOUISE - CANADA

 Incredibilul Lac Louise – Locul ideal pentru a-ti organiza nunta

Este considerat, pe drept cuvant, una dintre minunile naturale ale lumii, lacul de un albastru incredibil, situat intr-un cadru mirific din Alberta, Canada.... lacul Louise. A fost botezat astfel in memoria celei care a fost Printesa Louise Caroline Alberta (1848 – 1939), cea de a patra fiica a Reginei Victoria, si sotia Marchizului de Lorne, cel care a fost si Guvernator General al Canadei intre ani 1878-1883.
Se spune ca este locul ideal pentru a organiza o nunta, iar cei care au vizitat hotelul de lux care strajuieste lacul, Chateau Lake Louise, pot sa confirme oricand ca este 100% adevarat. Peisajul pare rup din povesti, atat in interiorul hotelului ce se aseamana cu un castel medieval, construit in primele decenii ale secolului XX de catre Compania Cailor Ferate Canadiene, cat, mai ales, in afara acestuia. Paduri uriase si salbatice de brazi, mii de flori in tot atatea culori ce impodobesc poienile din preajma lacului, creste uriase ce se inalta pana la 2744 de metri si, nu in ultimul rand, albastrul aproape ireal al lacului, dat de formatiunile de roci situate pe fundul acestuia.

In plus, organizatorii au pus la dispozitia turistilor sau nuntasilor, de ce nu, o gama de distractii care sa le faca sederea cat mai placuta. Numiti-le voi: pescuit, plimbari cu canoea sau caiacul, cu vaporasul de agrement sau cu barcile, schi nautic, trasee speciale pentru hipism, catarari, mountain-bike sau heli-schi, sanii trase de caini sau de cai, schi, snow-boarding, expeditii prin zapada si escaladarea ghetarilor... Toate acestea, si multe altele, le puteti avea la Chateau Lake Louis. Suna deja ca o vacanta de vis? Ei bine, asta nu e tot...

Lacul Louise este centrul de atractie al Parcului National Banff, pentru ca, trebuie spus, va aflati in mijlocul uneia dintre cele mai spectaculoase rezervatii naturale ale lumii. In plus, de la Lacul Louise se poate ajunge rapid (nu sunt decat 3 kilometri) pana la Bow River, un loc cu o bogata istorie printre amerindienii canadieni si, totodata, unul dintre locurile ideale pentru pescuitul la musca sau spinning. Si tot de la Lacul Louise se ajunge la fel de repede la lacurile Moraine si Agnes, de asemenea doua lacuri glaciare, a caror frumusete nu este cu nimic mai prejos decat cea a lacului Louise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu