joi, 17 decembrie 2015

CEA MAI AGLOMERATĂ INTERSECȚIE PIETONALĂ


Cu 2,5 milioane de oameni aflați zilnic în tranzit pe aici, nu rămâne nicio îndoială că Shibuya, din Tokyo, este cea mai aglomerată intersecție a lumii. In timpul zilei, în miez de noapte, în zori și la apus, numarul de oameni aflați în trecere prin intersecția niponă Shibuya este întotdeauna extrem de abundent.



Din cele 53 de mari intersecții ale orașului, aceasta este cea mai cunoscută, devenind în timp legendară datorită traficului pietonal impresionant de aici. Aglomerația este atat de mare în acest loc, încat circulația rutieră este complet oprită de câteva ori pe zi, pentru ca toți oamenii să poată ajunge în locul dorit. Un furnicar uman greu de gasit in alte orase de pe Glob. Dincolo de toti japonezii grăbiți, turistii preocupati de cele 100 de magazine ale zonei, sau de cluburile de noapte par să sfideze precipitarea trecatorilor din zonă. Shinuya este kilometrul zero al modei japoneze.
  


Cu siguranță, legendara densitate a Japoniei este evidențiată cel mai bine în Shibuya, dar acest lucru nu înseamnă ca zona și-a atins limitele. Până în anul 2020, este planuită finalizarea unui zgarie-nori de 230 m înalțime, iar trotuarul din fața stației de metrou Hachiko va fi reproiectat pentru a putea primi și mai mulți trecători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu