joi, 10 decembrie 2015

DRUMUL LEH MANALI - INDIA


Șoseaua Leh Manali este situată în India și se întinde pe o distanță totală de peste 475 de kilometri printre versanții semeți ai munșilor Himalaya. Drumul traversează unele dintre cele mai înalte trecători montane din lume, osciland între altitudinile de 2.000 si 3.000 de metri deasupra nivelului mării. 
Traseul este unul dintre cele mai complicate din lume, un drum ce intrebuințează la maximum capacitatea șoferilor. In conglomeratul de pericole ridicate înaintea acestora numărându-se zăpada abundentă și surpările solului.
 De asemenea, terenul accidentat face extrem de dificilă și poate chiar imposibilă cursa pentru ceva mai puțin decît un autotusim puternic cu tracțiune integrală. Drumul a fost construit și este întreținut ca drum strategic de catre Forțele Armate Indiene. Nu are balustradfe sau parapeți.

Este un drum nepavat extrem de perfid datorită frigului extrem, a schimbărilor climatice bruște, a avalanșelor, a porșiunilor de gheașă și a lipsei de urme de civilizație pe distanțe lungi. O problemă majoră este și transportul de carburant suplimentar aproape de cer. 

O circulație pe acest drum este plin de pericole, inclusiv de ambuteiaje și de porțiuni extrem de strâmpte unde unul din camioane trebuie să aștepte trecerea celuilalt. Un drum între Leh și Manali presupune o zi cu un jeep, sau două zile cu un autobus. Drumul este accesibil numai în lunile de vară și culminează la o altitudine de 5328 de metri la trecătoarea maximă Tanglang La.




Autoruta este cotată printrecele mai fascinante si mai periculoase drumuri din lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu