joi, 17 decembrie 2015

CEA MAI AGLOMERATĂ ZONĂ URBANĂ


        Potrivit Cărții Recordurilor, cartierul Mong Kok prezintă cea mai ridicată densitate demografică de pe întregul Glob, densitate estimată la aproximativ 130.000 de persoane pe kilometru patrat. Mong Kok este o zonă comercial-rezidențială amplasată în partea de vest a peninsulei Kowloon din Hong Kong.

In limba chineză, denumirea locului s-ar traduce prin "cotlon aglomerat" sau "cotlon prosper", ceea ce nu este deloc o exagerare, indiferent de caz. Districtul este caracterizat de un amestec contrastant de clădiri vechi și noi cu multe etaje, de magazine și restaurante la nivelul străzii, cu unități rezidențiale la nivelurile superioare. Industriile cele mai importante în Mong Kok sunt cea imobiliară, restaurantele - mai ales fast-food - și de agrement.




Mong Kok păstrează caracteristicile tradiționale cu o serie de piețe, magazine mici, și tarabe produse alimentare care au dispărut din alte zone în ultimele decenii de evoluții economice și de transformare urbană. Ca atare, câteva dintre aceste străzi în Mong Kok au dobândit poreclele care reflectă propriile lor caracteristici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu