vineri, 11 decembrie 2015

DRUMUL HALSEMA - FILIPINE


Drumul străbate centrul Văii Cordillera din Filipine. Se mai numește și Ruta Baguio-Bontoc. Are o lungime de aproximativ 240 de kilometri și este în mare parte neasfaltat. Drumul circulă printre stânci înalte, lipsindu-i parapeții și majoritatea dispozitivelor de siguranță.
Toate aceste lucruri fac drumul impracticabil în timpul sezonului ploios. Este celebru pentru alunecările de roci și de noroi, dar și pentru felul agresiv în care conduc șoferii de autobuze chiar și prin zonele sale cele mai înguste. 
Anual, un numar mare de accidente și de autocare răsturnate este înregistrat pe acest tronson. Drumul trece adeasea prin dreptul unor prăpăstii mai adanci de 300 de metri, în dreptul cărora nu există balustrade. Este cu siguranță unul dintre cele mai pericoloase trasee din lume.

Drumul a fost numit după  cel al inginerului American Eusebe Jukius Halsema, care a fost primarul orașului Baguio între 1920-1937. Construcția a început în anul 1922 și s-a terminat în 1930. Este un drum național în Filipine și se află în insula Luzon. Este cea mai înaltă șosea din Filipine, ajungând la 7200 de picioare deasupra nivelului mării și unește opt orașe importante.


Autoruta este cotată printrecele mai fascinante si mai periculoase drumuri din lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu