vineri, 17 februarie 2017

VIENA - AUSTRIABRUNNEN

Austriabrunnen s-a amenajat în piața Freyung, pe locul fostei capele Philipp-Jakob, care a servit ca osuar începând cu 1310.
După ce primul asediu turcesc a fost profanată și a rămas în părăsire până în 1639, când i-a luat locul o pulberărie urbană, demolată în 1648, în urma transformărilor mari la Biserica scoțiană și la mănăstire.
La locul capelei, s-a păstrat o movilă (de "Bergl"), care s-a îndepărtat târziu, în 1721.
Imparatul Ferdinand decantoare
Motivul pentru construirea Fântânii Austriei a fost legat de deschiderea aducțiunii de apă potabilă de către împăratuluiFerdinand I. Când împăratul Ferdinand I a urcat pe tron în 1835, el a primit porecla de "cel Bun", aceasta pentru că el a donat darurile de la încoronare pentru construirea unui apeduct care să-i poarte numele. Pentru prima dată suburbiile vestice ale orașului au fost alimentate cu apă potabilă. Deși nevoia de bani era mereu de actualitate construcția a continuat.
Impăratul binefăcător a fost redenumit Ferdinand Aducătorul de apă, sau Apeduct
Austriabrunnen în Piața Freyung și Schottenkloster în spatePartea superioară a Fântânii Austria și turnul de la Schotttenkirche în spate

Austriabrunnen - Vistula și Elba

Inscripția: Impăratul Ferdinand I. Statuia Dunării poartă o rochie simplă în poziția Kontrapost. Fața statuii este idealizată antic, la fel ca toate celelalte figuri.

   Inscriptia: cetățenilor din Viena


Capela Jakob lângă lăcașul Schottenkloster

Austriabrunnen în jurul anului 1900

   Inscriptia: sub guvernulNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu